Weekend vibes

Toen ik gisteren naar huis reed werd er op de radio een half uur feel good music gedraaid om het weekend te verwelkomen.

Dat half uurtje was precies voldoende voor mij om mee te kunnen blèren. Heel af en toe sluit ik dan aan in de forensen polonaise op de A7 die naar mijn huis leidt. Dag in dag uit speelt zich hetzelfde programma af op asfaltminnend Nederland. Ondanks het flexibele werken lijkt het gros er toch voor te kiezen om en masse van en naar huis te rijden. Een bijzondere vorm van verbinding.

Enerzijds een grappig fenomeen, tegelijkertijd ook een eye-opening moment voor mij. Het deed mij beseffen dat ik jarenlang ook naar het weekend had afgeteld.
Week in week uit keihard werken voor de droom van een ander. En het weekend was dan helemaal voor mij zelf, hoera. Begrijp me niet verkeerd, ik heb jarenlang met veel plezier voor dezelfde werkgever gewerkt. Maar toch knaagde er altijd wel iets. De drang naar vrijheid.

Inmiddels ben ik zelfstandig ondernemer en combineer ik dit met mijn meer dan leuke job bij het HIN. Hier valt voor mij alles samen en kan ik ook nog eens mijn eigen tijd indelen. Oftewel vrijheid, voor mij een kernwaarde die met stip op nr 1 staat!
Werk is voor mij geen werk meer, ik doe wat ik leuk vind en dat is voor mij niet gerelateerd aan kaders van tijd en dagen. Het komt tegenwoordig vaak voor dat ik in mijn agenda moet checken wat voor dag het is.

Heerlijk vind ik dat, want het geeft mij de vrijheid om er te zijn voor mezelf, mijn kinderen, mijn partner, mijn familie en vrienden wanneer ik dat wil. Kortom, ik heb de regie over mijn eigen leven. Met als resultaat dat ik een blij en gelukkig mens ben. Precies zoals het bedoelt is.

En dat gun ik jou ook, dat je niet dat half uurtje feel good music nodig hebt. Maar dat je altijd blij bent met wat je doet. Misschien is dit een wake up call voor je. Misschien is dit het moment dat je beseft dat je hartstikke happy bent.
Links of rechtsom, ik gun jou dat je doet waar jij blij van wordt. En voor nu wens ik je een heel goed weekend!

Liefs Ilse

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen