Met de billen bloot

Met de billen bloot op het kopieerapparaat…met je blote billen gezicht of overige ontblote lichaamsdelen….
Alles kan als grappig ervaren worden. Licht uit, zelfspot aan. Humor kan je redden.
Het leven is zo luchtig als dat jij het maakt. Of zwaar. Alles is een keuze.
Ooit was er een origineel in een van de bovengenoemde categorieën en de rest heeft dat gekopieerd. En zo gaat dat met zoveel zaken in het leven. Dat begint al vanaf het moment dat je geboren wordt en die kopieerstand blijft actief tot zeker je 7e levensjaar.

Op basis van je achtergrond, de normen en waarden in je familie, de overtuigingen en de suggesties uit je omgeving vorm jij je zelf tot een kopie van die werkelijkheid. En dat wordt jouw model van de wereld.

Als klein kind werd je wereld met de dag groter. Vol nieuwsgierigheid keek je om je heen wat je nu weer voor nieuws kon kopiëren. Elke dag was een avontuur. Continu ging je op je bakkes en stond je lachend weer op. Het maakte allemaal geen reet uit. Je ging met de spreekwoordelijke billen bloot. Je liet jezelf zien in je meest pure vorm, leren door fouten te maken. Perfecte imperfectie!

De natuurlijke breinactiviteit van een kind tussen de 0-7 jaar is overeenkomstig met iemand die in hypnose is.
En als je je bedenkt dat een kind tot 7 jaar waanzinnig snel leert dan is de staat van hypnose wellicht eerder uitnodigend voor je dan bedreigend. Je was tenslotte 7 jaar lang in een staat van hypnose en je hebt het prima overleefd. 3x hoera voor hypnose!
Hypnose is een en al verwondering, over eigen kunnen en over de onbeperkte mogelijkheden.

Hoe tof zou het zijn als je weer even in die staat van verwondering verkeerd. En als die verwondering er vervolgens voor zorgt dat jij gaat geloven in hetgeen je wilt zien en dat jij je daardoor dus sneller kunt genezen van het probleem dat jij doet…. Tja dan is het opeens niet zo spannend meer. Toch?

Niks geen gepamper met multi-absorberende korrels die ervoor zorgen dat je niet merkt dat je in je broek gepiest hebt. Lachen om wat er gebeurt zonder je druk te maken om wat een ander daar van vindt. Het gaat namelijk om jou, jouw groei, jouw kwaliteit. En om wat jij kunt betekenen voor de wereld. Welke indruk laat jij achter?

Wees geen kopie, maar het origineel!

Dat gezegd hebbende ga ik nu lekker een dagje met de billen bloot in de sauna. De imperfecte perfecte naakte waarheid, compleet met een uitgerekt buikje, borsten die hun taak hebben volbracht en inmiddels puur als verleidend voorwerp dienen. En oh ja… “mama, je billen trillen als pudding” Thanks boys, ik hou ook van jullie haha. Mijn lijf heeft 2 kinderen op de wereld gezet, is 30 kilo aangekomen en het ook weer kwijtgeraakt, is opgerekt en enigszins teruggeveerd met behulp van zelfliefde, goede voeding en sporten. En al zou ook ik wat strakker willen zijn, ik ben er rete trots op. Strak in het pak of een strakke trotse smile…ik heb mijn keus gemaakt. Nu jij nog.
Met de billen bloot, vroeger gaf je er geen reet om! Wees lief voor jezelf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen