Leren is ingewikkeld

Vroeger snapte ik maar weinig van school. Leren vond ik maar ingewikkeld. Nu snap ik waarom.

Net als zoveel kinderen leerde ik anders. En anders leren daar was destijds geen lesmethode voor.
Bij mij duurde het allemaal wat langer. Ik pastte niet in het hokje van de school structuur.

Stampen kon ik prima, maar dan in plassen en zeker niet met lessstof.
Kleine meisjes worden groot en ik ook, ik heb het schoolsysteem overleefd.

Het plassen stampen kan ik nog steeds erg goed, lesstof stampen nog steeds niet. Sommige dingen veranderen nooit.

En dat is prima natuurlijk. Wat goed is mag zo blijven. Helaas is het hokjes principe van het onderwijs systeem nog maar magertjes veranderd.

En dat verbaasd mij enorm. Mijn oudste van 9 worstelt nog steeds met dezelfde issues waar ik op zijn leeftijd mee worstelde. Ook hij leert anders.

Logisch weet ik nu, iedereen is anders. Ieder mens is uniek tenslotte. En dat is prachtig. Kwaliteiten waar je mee geboren wordt zijn een kado voor de wereld. En dat mag juist versterkt worden in plaats van afgestompt.

Ik ben groot geworden om te ontdekken dat die kleine Ilse van destijds perfect was. Meteen al, vanaf het begin.
Net zoals alle andere kinderen die geboren worden!

Na vele omzwervingen en vele wijze lessen rijker heb ik inmiddels ontdekt dat ik uitstekend kan leren. Ik heb mij zelfs zo ver ontwikkeld dat ik nu allemaal toffe skills bezit waarmee ik kleine en grote mensen help zichzelf te zijn of terug te vinden.
Net zoals ik nog niet zo lang geleden.

Vandaag duik ik weer heerlijk in de 3.0 Master hypnotherapie opleiding van het leukste en beste Hypnose Instituut van Nederland om mij nog verder te ontwikkelen en mensen nóg krachtiger te kunnen helpen 100% zichzelf te zijn!! ❤

Over de schrijver
Reactie plaatsen