De lente is begonnen, tijd voor nieuw leven!
22 maart 2019 

De lente is begonnen, tijd voor nieuw leven!

De lente is begonnen, tijd voor nieuw leven!
Alles ontwaakt uit de winterslaap, dieren, planten en zo ook de mens.
Toen de mens nog in de oenkieboenkie tijd leefde waar taal nog niet bestond werd het vuur gedoofd en de grot verlaten die de hele winter als veilig thuis heeft gediend. Althans dat stel ik mij zo voor.

In mijn beleving zal het een wilde tijd zijn geweest. Maar tegelijk ook heel simpel en overzichtelijk.
Overleven, voortplanten en de voedselketen in stand houden.

Taal bestond nog niet, dus er kon ook niks gelabeld worden. Oerkreten, grottekeningen, bourgondisch eten rondom het kampvuur en op een berenvelletje een nieuw mensenkind verwekken.

Hoe anders is het tegenwoordig. In de huidige tijd zijn begrippen als wifi stress, burn-out en lastige kinderen niet meer weg te denken uit de samenleving. Het medicijngebruik is schrikbarend hoog en vage klachten ploppen als krokusjes uit de grond.

Ondanks dat de wereld vrijwel volledig getransformeerd is naar een digitaal tijdperk is het oerbrein nog wel intact gebleven.

Dat er veel mensen zijn die hier niet meer zo goed mee connecten is een feit. Kijk maar eens om je heen. Hoeveel mensen in jouw omgeving hebben een fysiek en/of mentaal mankement?

De lat der verwachtingen wordt hoger en hoger gelegd en zo ontstaat er steeds meer afstand tot jezelf.

De alarmbellen van je lijf lekker laten rinkelen, hoofdpijntje hier, paniekaanval daar, chronische vermoeidheid, onverklaarbare klachten. Maar gewoon doorgaan, want voor je het weet krijg je een labeltje en wordt je onzichtbaar.

Maar wie hou je nu eigenlijk voor de gek? Ga eens goed voelen en luisteren naar wat jouw oer gevoel je vertelt. Duik in de interne voorjaarsschoonmaak, buiten is meer ruimte dan binnen. Eruit met belemmerende labeltjes en aan de slag met je onverwerkte issues. Onkruid eruit en plant nieuwe zaadjes die uitgroeien tot iets moois.

Pak eigenaarschap over je eigen leven en leef het leven waar jij blij van wordt❤

Over de schrijver
Reactie plaatsen